Followers

Friday, 13 July 2012

Ravimed : Tempoh Berehat

mood kelaut betul nak update blog.
emm.. nak update pasal ravimed..

alhamdulillah dah lepas 1st cycle saya makan ravimed. bermula 18 jun - 8 julai (21 hari).
hari ni (13 julai) hari yang ke-5 dalam tempoh rehat. rehat perlu 7 hari, nanti 16 julai bermula 2nd cycle pula selama 21 hari.

huwaa.. `letih` juga makan ubat ni. 6 biji sehari. jenuh...
saya makan tak ikut waktu yang tetap.
sebab asyik terlupa.
kadang2 tak makan pada waktu pagi, sebab tengah hari baru teringat.
haha~
tapi akan pastikan makan 3 kali sehari x 2 biji = 6 biji.

bermula hari ke-7 makan ubat ni, saya ada terasa senggugut.
hampir setiap hari.
tapi tiada period pun, spotting pun tiada.
tunggu punya tunggu sampai hari ni tiada langsung period.
camno?
huu~

2 hari lagi akan mula 2nd cycle.
tapi period tetap degil tak mau keluar.
suka sangat kot dok kat perut saya yang gebu.
haha~

eh, tak lah...............
akak farmasi tu ada cakap/pesan.
kadang2 makan ubat ni tak period pun.
sekiranya period, teruskan je makan macam aturannya tu.
21 hari makan, 7 hari rehat...


5 comments:

::EIDA:: said...

Macam pil perancang yang regularkan period tu ekk...

Azura said...

Revimed tu ubat ape ek??? x penah dengar pon... huhuhu i pon peyed x lancar gak.. huhuhu *__*

Raudhah said...

eida : ye kot.. cara makan macam pil perancang..

azura : tak silap ravimed ni fungsinya macam provera. doc bagi utk aturkan period..

Anonymous said...

saya pun baru start makan revimed ari ni.. tp sy nyer dosage 4 biji sehari.. sebenrnye x brape faham sgt.. dia suh mkn lam masa 5 hari pastu tggu period or pas 5 hari trus smabung ubt satu lg.. mcm mana awk thu dpt cyst? td doktor ada scan dia ckp xdek ape2.. wisau gak tkut doktor terleps pandNG HUHUHUHU

Asfarizan Madas said...

ada pil hormon revimed ni bole suruh kita hamil tak...atau memang pil perancang???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...